Bedieningsmedewerker in de Martinikerk

20 mei 2023

Geleverde diensten

Bedieningsmedewerker

Julia Pijnenburg

Een aantal weken geleden liep ik richting de Martinikerk voor een nieuwe klus van Final Moment Crew. Elke keer is het weer een nieuwe verassing wat je die dag gaat doen. Wat voor een evenement het is, wie de bezoekers zijn en welke collega’s je gaat ontmoeten.

Ik kwam binnen op een prachtige locatie. De Martinikerk met haar hoge plafond, glas en lood ramen en gouden kroonluchter was stijlvol ingericht met chique witte tafelrokken en roze accessoires. Mijn leidinggevende vertelde dat er die dag een diner voor 150 vrouwen van een damesdispuut georganiseerd werd. Het dispuut vierde die week haar lustrum, dus er zou groot uitgepakt worden.

Ik werkte die dag met een divers team van andere (uitzend)krachten en vast personeel van het cateringbedrijf (Beijk). We begonnen met het indekken van de tafels, het klaarzetten van de statafels en verdere voorbereidingen. Rond om 18 uur was de inloop. Een voor een kwamen de meiden en vrouwen in galajurk binnen druppelen, waar wij vervolgens een

glaasje champagne aan overhandigden. Het diner bestond uit drie gangen. De eerste gang was een luxe borrelplank die aan elk van de tafels door ons geserveerd werd. Tussen de gangen door werd er veel gespeecht en dispuut liederen gezongen. Het hoofdgerecht was een vis-, vlees- of een vegetarisch gerecht.

Logistiek gezien was het een uitdagende taak om met een team die voor het eerst met elkaar werkt, in de juiste volgorde de borden bij de juiste tafels te serveren. Het leuke aan freelance werk vind ik dat je met een onbekend team gedurende de avond steeds meer op elkaar ingespeeld raakt. Een paar uur later, bij het toetje had ik al het idee alsof veel vaker met dezelfde groep gewerkt had. De sfeer werd losser en er werden onderling grapjes gemaakt. Daarnaast kon je af en toe meekijken bij het diner, wat ook zeker vermakelijk was.

Ik doe nu sinds een jaar uitzendwerk en dit heeft mij al veel gebracht. Allereerst kom je op veel verschillende plekken met verschillende mensen. Je vergroot hierdoor je sociale vaardigheden en je leert je flexibel op te stellen. Daarnaast verleg je je eigen grenzen. Voor het diner bij de Martinikerk had ik bijvoorbeeld nog niet eerder met drie borden gelopen. Eerder die dag had mijn collega uitgelegd hoe dit moest en had ik even geoefend. Tijdens het diner moest ik dan toch mijn skills laten zien. Dit vond ik eerst wel spannend, maar hoe meer rondjes ik door de kerk gelopen had, hoe beter het ging. Een dienst bij een diner als deze betekent goed doorwerken, maar krijgt ook energie van de gasten en de gezelligheid van het evenement!

Meer cases

ESNS Partner

Schoonmaken The Philippine Independence Day Picnic

Bedieningsmedewerker in de Martinikerk

Fietsbegeleider Bevrijdingsfestival Groningen

Afbouw Paradigm

ESNS